Без рубрики

Аставакрасана чекор по чекор

ПОСТАВА НА ОСУМИТЕ АГОЛИ ИЛИ АСТАВАКРАСАНА: ИСТОРИЈА И ЗНАЧЕЊЕ Неговото име доаѓа од санскрит, АСТА е осум , ВАКРА , кривина или деформитет , а АСАНА , држење на телото , иако во јогата е познато како „ поза со осум агли “ и се однесува на мудриот Аштавакра . Според легендата за Махабхарата (митолошки …

Аставакрасана чекор по чекор Read More »

Изнајмување простор за јога

Класот ги нуди своите капацитети за активности , курсеви, часови , работилици , разговори или други теми поврзани со јогата : храна, гонг бањи, медитација, здрав живот, свесност, сат-чан, други видови јога што не ги нудиме во нашиот центар, како што се. како , акројога и јога за парови , јога за деца … работилници …

Изнајмување простор за јога Read More »

Прасарита падотанасана a, b, c

Prasarita padotanasa е поза на свиткување напред . Прасарита значи продолжување, пада – стапало, ут -интензивно, тен -истегнување и асана , држење на телото. Станува збор за поза која има четири варијанти (А, Б, Ц и Д) кои се најпознати  во јогата , верзија А. прасарита падотанасана a Од позата тадасана , раширете ги нозете околу еден метар и одржувајте ги активни. Вдишете и истегнете ги рацете попречно и издишете и ставете ги рацете на половината. Отворете ги градите, …

Прасарита падотанасана a, b, c Read More »

Shopping Cart